Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

"Πού είναι το κράτος επιτέλους;"

Τί είναι το κράτος? Ένα σύνολο δημοσίων υπαλλήλων. Ξέρετε πολλούς που να θέλησαν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι για να προσφέρουν στην κοινωνία και σε σας και όχι για να βολευτούν-αράξουν?
Φαντάζεστε οτι κάπου κάποιος δημόσιος υπάλληλος ενδιαφέρεται πραγματικά αν ο δάσκαλος ή ο καθηγητής σας είναι καλός? Αν τα νοσοκομεία είναι καλά? Αν το πανεπιστήμιο σας προσφέρει τα επαγγελματικά εφόδια που θα σας χρειαστούν? Αν τα ταμεία σας θα σας δώσουν κάποτε σύνταξη?
Από αυτούς περιμένεντε να ενδιαφερθούν για την παιδεία-υγεία-δουλειά-σύνταξή σας? Θα περιμένετε απ΄άπειρον φοβάμαι....ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ? Αυτοί βολεύτηκαν και δεν τους κουνάνε "ούτε τα κομάντα" που λένε και τα ημισκούμπρια. Το τραγικό στην Ελλάδα είναι οτι απαγορεύεται να μην εμπιστεύεσαι το κράτος (απαγορεύονται ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι ασφαλιστικές εισφορές πάνε υποχρεωτικά στα ταμεία που μας λένε κλπ)
Το κράτος είναι ανίκανο να λειτουργήσει εξ΄ορισμού: αποτελείται απο ανθρώπους νοιάζονται να βολευτούν-αράξουν (ανθρώπινο είναι). Γι΄αυτό και παγκοσμίως όσο μεγαλύτερο είναι το κράτος τόσο μεγαλύτερη είναι η φτώχια...Γι΄αυτό και είμαστε υπερ της μείωσης του κράτους στο ελάχιστο εφικτό

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

\beginquote
Γι΄αυτό και είμαστε υπερ της μείωσης του κράτους στο ελάχιστο εφικτό
\endquote
Συμφωνώ 100%

Ανώνυμος είπε...

Γιατι ξέρεις κανένα που να πήγε στον ιδιωτικό για να προσφέρει στην κοινωνία; Και οι ιδιώτες βγάζουν το μεγαλύτερο κέρδος από τις συμφωνίες με το δημόσιο, μιλώ για τις δαπάνες άμυνας. Εσύ περίμενε το ναυτικό της Microsoft να κάνει περιπολείες στους ωκεανούς ώστε να κυκλοφορούν ανεχλητά τα τάνκερ και να έχεις εσύ βενζίνη. Συχαίνομαι την ιδέα της δικτατορίας του προλεταριάτου άλλα διαβαζόντας τα κειμενά σου μπορεί και να αναθεωρίσω. Δεν βλέπω να σε παίρνει ο πόνος για τα καρτέλ των επιχειρήσεων, αυτά δεν σου αφερούν ελευθερίες; Είμαι εναντίον μιας καταπιεστικής εξουσίας, αλλά δεν έχω σκοπο να βάλω τους ιδιώτες αντι για το κράτος, μοναδικούς αφέντες πάνω από το κεφάλι μου. Το να περιμένω να λυσεί η αγορά τα προβλήματα του κόσμου, είναι τόσο πιθανο όσο και να επικρατίσει ο αναρχισμός ή ο κομμουνισμός (δεν μιλώ για το υπαρκτό/ανύπαρκτο σοσιαλισμό της σοβετικής ένωσης αν αρχίσε να φωνάζει κανένας άσχετος που αυτοαποκαλείται "νεοφιλελευθερος". Δεν είναι κακό να διαβάζεις αποψείς που δεν συμφωνείς, τουλάχιστον εγώ ξέρω γιατι διαφωνώ με τους κομμουνιστές σε αντίθεση με τους περισσότερους "ιδεολόγους του ..." που δεσπόζουν στην Ελλάδα.)Ετσί και αλλιώς ολοί έχουν όνειρο να τα "οικονομήσουν" οχι μονο εδώ αλλά και έξω. Ούτε και οι εταιρίες εμφανιζουν καλύτερη εικόνα από το δημόσιο, ένα κορόιδο δουλεύει δύο κάθονται. Καθένας μπορεί να λέι οτι θέλει αλλά κρίνεται γι' αυτά που λέει.

Στέλιος Καλτσούνης είπε...

@ Ανώνυμος:
1. Πράγματι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ή οι εταιρείες για να τα κονομήσουν πάνε Με μια μεγάλη διαφορά όμως: Αν δεν μου αρέσει το προϊόν τους δεν θα το αγοράσω και θα κονομήσουν τ΄ αρ..... μου. Γι΄αυτό για να τα κονομήσουν είναι αναγκασμένοι να μου προσφέρουν κάτι που αξίζει να πληρώσω. Ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι και το κράτος εργάζονται με λίγο διαφορετικό τρόπο: Πρώτα στέλνουν το λογαριασμό, το εισπράτουν με τους οπλοφόρους τους και κατόπιν ΑΝ γουστάρουν μου προσφέρουν ΟΤΙ γουστάρουν χωρίς να δικαιούμαι να το αρνηθώ το προιόν και να κρατήσω τα χρήματά μου.
2. Δεν μιλώ για κατάργηση του κράτους. Μιλώ για μείωση στο ελάχιστο εφικτό. Καταλαβαίνω την ύπαρξη του κράτους για την ασφάλεια των πολιτών, την εθνική άμυνα, την βασική πανεπιστημιακή έρευνα, τον έλεγχο λειτουργίας του ανταγωνισμού και της υγείας-ασφάλειας των πολιτών κλπ ΑΛΛΑ δεν καταλαβαίνω γιατί στα εργοστάσια που παράγουν ρεύμα πρέπει να εργαζονται δημόσοι υπάλληλοι, γιατί τα σκουπίδια πρέπει να να μαζεύουν ΔΥ, και γιατί δεν δικαιούμαι να επιλέγω τον δάσκαλο του παιδιού ΜΟΥ, γιατί επιτρέπεται να βάζει χέρι το κράτος στις ασφαλιστικές εισφορές ΜΟΥ, γιατί πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να σπουδάσω στα κρατικά πανεπιστήμια... Όσο για την αποτελεσμάτικότητα του κράτους, ακόμη και στους τομείς που το αποδεχόμαστε αναγκαστικά (π.χ. αστυνομία) η τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την εξαφανισμένη κοπέλα στο αγρίνιο και η αποτελεσματικότητα μιας δημοσιογράφου ιδιωτικού καναλιού απένατι στην ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ανικανότητα και ωχαδερφισμό της αστυνομίας μου λέει πάρα πολλά. Θα μου πείτε βέβαια οτι η κ. Νικολούλη το έκανε για τη θεαματικότητα, τις διαφημίσεις, τα λεφτά, την πάρτυ της, σιγά μη νοιάζεται πραγματικά κλπ. Θα συμφωνήσω. ΑΛΛΑ ΤΗ ΒΡΗΚΕ!