Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

Γράμμος-Βίτσι

Πότε επιτέλους οι έλληνες θα αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς της παράταξης που τους κράτησε στο δυτικό κόσμο?
Όλοι οι έλληνες "κρυφά μέσα τους" ανατριχιάζουν στην σκέψη "αν είχαν νικήσει οι άλλοι". Ξέρουν πολύ καλά, τους έχουν δει, πως θα ήταν η ζωή τους στο ανατολικό μπλοκ. Κι όμως, διαρκώς τιμούνται σαν αγωνιστές και δημοκράτες οι της παράταξης που αν είχε επικρατήσει, σήμερα μαζί με "Αλβανούς,βούλγαρους,ρουμάνους" θα λέγαμε και "έλληνες" και μαζί με "αλβανίδες,βουλγάρες,ρωσίδες" θα λέγαμε και "ελληνίδες". Ολόκληρες γενιές κατεστραμένες...Και οι άλλοι, αυτοί που ΚΑΙ αυτοί δώσανε τις ζωές τους για ένα καλό σκοπό φτύνονται σαν φασίστες αγγλόδουλοι και αμερικανόφερτοι. Και τιμούνται μόνο απο κάτι γραφικούς φασίστες....
Ντοπή σε όλους τους έλληνες. Χρωστάνε ένα φόρο τιμής, έστω και μια φορά, και στους νεκρούς της παράταξης που (ευτυχώς) επικράτησε....

6 σχόλια:

Elrik99 είπε...

Όπως είχε πει και ο πρόεδρος "Να μπορεί πλέον περήφανα να πεί κανείς : είμαι δεξιός χωρίς να ντρέπεται ,τόσα χρόνια, σε αυτή τη χώρα "

Μετά από τόσες εξορίες και αποδεδειγμένα βασανιστήρια που υπέστησαν οι δεξιοί, είναι λογικό να ντρέπονται οι άνθρωποι.

Γιατί ήταν ιδεολόγοι που αγαπούσαν την πατρίδα και δεν ξεπουλήθηκαν ούτε στα ξένα συμφέροντα κατά τη διάρκεια της κατοχής ούτε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου .Απλά έτυχε η ομάδα Χ ξέρω γω να είναι μαζί δωσίλογοι, πατριώτες επειδή έτυχε να είναι μια με τους Γερμανούς και μια με τους Άγγλους.Όλα υπέρ πατρίδος.

Είναι απολύτως λογικό να υποστηρίζει κανείς τέτοια πράματα, διότι αποδείχτηκε ιστορικά ότι η δημοκρατία "σώθηκε" (παίρνω το θάρρος να υποθέσω ότι σου αρέσει η ελληνική γλώσσα, αρκετά ώστε να εκτιμήσεις το λογοπαίγνιο).

Στέλιος Καλτσούνης είπε...

Να πώ την αλήθεια όλο και πιο σκεφτικός γίνομαι βλέποντας τη σημερινή ελλάδα...Ίσως καλύτερα να είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη. Οι γονείς μας θα ήταν σκλάβοι,εμείς κηπουροί και οι γυναίκες μας οικιακοί βοηθοί (ή πουτάνες αν ήταν όμορφες) αλλά τουλάχιστον τα παιδιά μας θα αντικρύζαν το μέλλον με αισιοδοξία όπως κάνουν σήμερα τα παιδιά στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ...Χάσαμε μια μοναδική(?) μάλλον ευκαιρία να ζήσουμε επιτέλους ελεύθεροι έστω και μετά απο 40 χρόνια σκλαβιάς.

Ανώνυμος είπε...

re oust..

Ανώνυμος είπε...

apogonoi toy omer vrioni...

Ορέστης είπε...

Ανεξαρτήτως του ποιά πλευρά πιστεύει ο καθένας μας προσωπικά οτι έπρεπε να επικρατήσει, δε μπορούμε να αποδώσουμε τιμές σε ένα σύνολο αθρώπων που ξεπούλησαν τον πατριωτισμό τους απλά και μόνο για τη νίκη.
Αν αντιλαμβάνεστε σαν μοναδική εναλλάκτική τον κομουνισμό και μάλλιστα την αποτυχεία του τότε φοβάμαι οτι η συζήτηση σας γίνεται μόνο και μόνο για να συμφωνήσετε και όχι για να ακούσετε κάποιο σχόλιο.
Τα σχόλια είναι και θετικά και αρνητικά και για αυτό υπάρχουν.
(μπορώ να γελάσω με το "apogonoi toy omer vrioni..." του ""ανώνυμου κυρίου που γράφει σε Greeklish και αξιώνει πιθανά αμόλυντης αρχαιοελληνικής καταγωγής, αλλά θα περίμενα περισσότερη σοβαρότητα αν κάποιος έχει να απαντήσει κάτι επώνυμα)

Στέλιος Καλτσούνης είπε...

Χα χα, εξαιρετική η παρατήρησή σας για τα Greeklish!!!
Επι της ουσίας τώρα: Ίσως είναι θέμα αντίληψης αλλά νομίζω οτι χρωστάω ένα φόρο τιμής σε κάθε άνθρωπο που έχασε τη ζωή του για να κερδίσει ένα πόλεμο στο κερδοφόρο αποτέλεσμα του οποίου οφείλεται η ελυθερία μου. Αλήθεια, δεν νομίζετε οτι κάποτε θε πρέπει να αποδοθεί κάποια τιμή στους ξένους ναύτες που σκοτώθηκαν στην περιφημη ναυμαχία του Ναυαρίνου που σφράγισε την ελευθερία της ελλάδας?