Παρασκευή 15 Ιουνίου 2007

Ιδιωτικοποιήσεις: η πιο αναίσχυντη φορολογία

Πότε επιτέλους θα αντιδράσουμε στις ιδιωτικοποιήσεις με τη μορφή που γίνονται? Εξηγούμαι:

Η κρατική περιουσία είναι περιουσία των πολιτών. Το κράτος πουλά την κρατική περιουσία, δηλαδή την περιουσία μας, και δεν μας αποδίδει το έσοδο. Αυτό μπορώ να το ονομάσω μόνον κλοπή ή φορολογία. Και μάλιστα μια φορολογία που πληρώνει εξίσου ο πλούσιος και ο άνεργος και ο ανάπηρος. Το κράτος θα πρέπει να επιστρέφει το προϊόν της πώλησης στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του.

Μόνο ο ΟΠΑΠ έχει 317.000.000 μετοχές, δηλαδή περίπου 30 μετοχές ανά έλληνα πολίτη. Δηλαδή μια μέση τετραμελής ελληνική οικογένεια δικαιούται 120 μετοχές ή 3.400 ευρώ περίπου.
Η Εθνική Τράπεζα έχει 475.000.000 μετοχές, δηλ 190 μετοχές ανα οικογένεια ή 7.800 ευρώ
Είμαστε ήδη στα 11.200 ευρώ ανα οικογένεια πράγμα που σημαίνει οτι με Εμπορική, Ιονική, ΑΓΕΤ, ΤΤ κλπ δεν θα εκπλησόμουν αν το νούμερο ανέβαινε στα 40.000 ευρώ ανα οικογένεια ή 13-14 εκατομύρια δρχ.
Όλα αυτά ήταν και είναι χρήματα που προήλθαν απο την πώληση της περιουσίας μας χωρίς να μας αποδοθούν δηλ κλοπή ή κρυφός φόρος.

Πρέπει να εξηγήσουν στον κάθε φτωχό, στον κάθε άνεργο, τον κάθε ανάπηρο ή συνταξιούχο πόσα χρήματα του έχει κλέψει το κράτος την τελευταία δεκαετία.

Πρέπει να απαιτήσουμε πίσω την περιουσία μας ή το προιόν της πώλησής της

Δεν υπάρχουν σχόλια: